x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social În minivacanţa de Rusalii, pompierii au stins 240 de incendii şi au salvat 75 de persoane

În minivacanţa de Rusalii, pompierii au stins 240 de incendii şi au salvat 75 de persoane

06 Iun 2017   •   12:06
În minivacanţa de Rusalii, pompierii au stins 240 de incendii şi au salvat 75 de persoane
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Peste 5.000 de intervenţii au avut pompierii, la nivel naţional, în perioada 1 - 5 iunie, salvatorii fiind solicitaţi la 240 de misiuni de stingere a incendiilor, a informat marţi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, au fost asistate 4.310 cazuri SMURD, dintre care 4.272 au fost pentru acordarea primului ajutor calificat şi 38 de misiuni de descarcerare, dar şi 484 de acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 

În cele cinci zile, 4.306 persoane au fost asistate de pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 75 de persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii, precizează sursa citată. 

În minivacanţa de Rusalii, inspectorii de prevenire au desfăşurat 138 de verificări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la unităţi turistice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, iar din totalul acestora personalul specializat a identificat 27 de obiective care funcţionau fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. 

De asemenea, pe timpul controalelor nu au fost constatate încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, care să impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării obiectivelor verificate. 

Pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 53.000 lei. 

IGSU anunţă că, în această perioadă, Caravana SMURD "Fii pregătit!" s-a aflat în parcarea Ministerului Afacerilor Interne, unde au fost organizate Porţi Deschise pentru mii de copii, precum şi la Alba Iulia, unde s-a desfăşurat Festivalul Alba Fest 2017. Pe durata acestor zile, peste 1.000 de persoane au fost instruite cum să prevină situaţiile de urgenţă şi să acorde primul ajutor. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost copii, care, cu această ocazie, au aflat modul de comportare în cazul în care se confruntă cu o situaţie de urgenţă.

Sursa: www.agerpres.ro

 

×
Subiecte în articol: pompieri rusalii