x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Noul spital din Fălticeni va fi inaugurat în septembrie

Noul spital din Fălticeni va fi inaugurat în septembrie

21 Mai 2019   •   14:59
Noul spital din Fălticeni va fi inaugurat în septembrie

Ministerul Sănătății va inaugura în această toamnă noul spital din Fălticeni, construcție începută încă din 1991. Pentru accelerarea lucrărilor, autoritățile au alocat anul trecut suma de 13,5 milioane de lei, iar în 2019 s-au mai acordat alți 476.000 de lei, necesari efectuării unor plăți restante, după cum a explicat ministrul Sorina Pintea. În această săptămână, unitatea sanitară va primi 10 milioane de lei pentru finalizarea construcției și încă 25 milioane de lei pentru dotarea cu echipament și tehnică medicală, în urma analizării ofertelor de către Comisia de evaluare.

Potrivit afirmațiilor Sorinei Pintea, sănătatea nu are culoare politică, motiv pentru care multe spitale au primit fonduri. Ministerul Sănătății are în prezent cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată și așteaptă în continuare solicitări pentru finanțarea altor instituții medicale. "Am declarat în nenumărate rânduri, doamna prim-ministru şi eu, că sănătatea nu are culoare politică. Alocările financiare de anul acesta sunt o dovadă clară a faptului că nu spunem vorbe mari, după cum spunea şi doamna prim-ministru, este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Ministerul Sănătăţii.'' 

Tot în acest an, Spitalul Județean din Constanța va primi bani din partea ministerului pentru achiziția unui scintigraf, Spitalul Gura Humorului a solicitat și i s-au aprobat 300.000 de lei, Spitalului Municipal Rădăuți i-au fost alocate 2,3 milioane de lei, iar Spitalului din Câmpulung Moldovenesc i s-au repartizat 194.000 de lei.

×