x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Înapoi în comunism. Elevii, luaţi cu japca la Ziua Constanţei

Înapoi în comunism. Elevii, luaţi cu japca la Ziua Constanţei

de Theodora Şutiu    |    22 Mai 2019   •   10:43
Înapoi în comunism. Elevii, luaţi cu japca la Ziua Constanţei

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC ) se revoltă în privinţa deciziei luate de administraţia locală de a obliga elevii să participe la parada organizată cu ocazia Zilei Oraşului Constanţa, care a avut loc, ieri, pe străzile municipiului. Tinerii consideră acest tip de eveniment ca fiind o „reminiscenţă a perioadei de dinainte de anul 1989”.

Potrivit elevilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa a trimis o circulară către unităţile de învăţământ din judeţ prin care s-a solicitat trimiterea elevilor la această manifestare. Au existat doar câteva şcoli „disidente”, care au lăsat participarea la latitudinea elevilor. Majoritatea, însă, i-au trimis la paradă.

Rugăminte pentru primărie

AEC face un apel la primarul Constanţei să dovedească interes real faţă de educaţie. „Astfel de parade le vedem, de regulă, în ţări precum Coreea de Nord, ţări comuniste unde liberul arbitru este un mit, iar atunci când este vorba despre salutarea sau aprecierea liderilor, toţi cetăţenii trebuie să se conformeze. Solicităm ferm primarului Constanţei, Decebal Făgădău, să dovedească interes real faţă de oraş, investind în educaţia de la nivel local, deoarece acesta e singurul mod prin care cetăţenii pot ajunge să iubească oraşul”, se subliniază în comunicatul de presă al AEC.

Primăria Constanţa a organizat, ieri, pentru al doilea an consecutiv o paradă şi o defilare cu ocazia Zilei Oraşului, la care primăria a anunţat peste 2.000 de participanţi: sportivi, olimpici, militari, jandarmi călare, studenţi, elevi, cadre didactice, artişti, preoţi, reprezentanţi ai etniilor dobrogene şi oficialităţi.

 

 

×