x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Inițiativă de mediu pentru orașele "verzi", lansată de ambasada Olandei

Inițiativă de mediu pentru orașele "verzi", lansată de ambasada Olandei

16 Mai 2019   •   08:59
Inițiativă de mediu pentru orașele "verzi", lansată de ambasada Olandei
Sursa foto: Pixabay.com

Ambasada Olandei lansează, joi, iniţiativa "Urban Landscapes Romania: Dutch-Romanian Partnership for Greener Cities", care are la bază parteneriate public-private pentru înverzirea zonelor urbane.

Potrivit organizatorilor, opt companii olandeze pun bazele unui consorţiu care, alături de firme româneşti, susţine amenajarea şi extinderea spaţiilor verzi. Iniţiativa public-privată se va baza pe parteneriate locale ce au ca scop o mai bună gestionare a resurselor de apă, un mediu ambiental mai curat, o mai bună calitate a aerului şi asigurarea unei biodiversităţi în mediul urban.
Lansarea programului are loc în contextul în care, în mai multe ţări din Europa, a fost demarată o iniţiativă cu scopul de a face oraşele mai verzi şi mai sănătoase.

Platforma "Oraşe Verzi pentru o Europă Durabilă" a fost creată pentru a încuraja înverzirea spaţiilor publice prin oferirea de idei inovatoare, informaţii bazate pe cercetări ştiinţifice şi expertiză tehnică. La evenimentul de lansare a noii iniţative va fi prezent Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orașe verzi olanda