x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Inovaţie digitală pentru sănătate

Inovaţie digitală pentru sănătate

de Monica Cosac    |    11 Iun 2019   •   13:05
Inovaţie digitală pentru sănătate

O aplicație care îi ajută pe bolnavii de Alzheimer să nu uite şi o platformă software care vine în sprijinul pacienţilor oncologici sunt două dintre proiectele care au câştigat Hackathon4Health, o competiţie pe teme de sănătate, ce s-a desfăşurat în acest weekend.

Obiectivul competiţiei a fost să genereze idei inovatoare şi soluţii din domeniul IT&C care pot avea impact pozitiv asupra sănătăţii pacienţilor din România şi care pot îmbunătăţi digitalizarea din sistemul sanitar autohton.

Cele trei echipe şi proiecte câştigătoare ale Hackathon4Health 2019 au fost:

- Echipa Oncochain a propus juriului o platformă software care conectează specialiştii implicaţi în diagnosticul şi tratamentul pacienţilor oncologici, facilitând schimbul de informaţii în mod integrat şi complet în beneficiul pacienţilor;

- Echipa „Surgisight” a dezvoltat o aplicaţie adresată medicilor chirurgi, care pot beneficia de asistenţă de tip în timp real, printr-o interfaţă care foloseşte realitatea augmentată, atunci când trebuie să gestioneze patologii mai complexe în timpul unei operaţii;

- Echipa „This is not a team, it’s a sandwich”, formată din elevi de clasa a 11- a, a propus juriului o aplicaţie pentru telefonul mobil dedicată persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer. Cu ajutorul acestei aplicaţii, pacienţii sunt în contact permanent cu tutorele lor. Concret, aplicaţia le va aminti pacienţilor să îşi ia medicamentele la ora potrivită, permite recunoaşterea facială a persoanelor apropiate acestora şi îi poate îndruma vocal în cazul în care se rătăcesc sau pentru realizarea activităţilor zilnice. 

×