x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Instructaj obligatoriu pentru părinţi la spital

Instructaj obligatoriu pentru părinţi la spital

de Theodora Şutiu    |    13 Feb 2019   •   12:45
Instructaj obligatoriu pentru părinţi la spital
Sursa foto: dimamorgan12/Getty Images/iStockphoto

Conform unei inițiative legislative adoptate de Senat, părinţii sau tutorii vor fi instruiţi obligatoriu înainte să plece cu nou-născuții din spital cu privire la grila de vaccinare şi transportarea în condiţii de siguranţă cu maşina a copiilor.

Acest instructaj va fi făcut de un medic sau asistent medical desemnat de conducerea spitalului, individual sau unui grup de maximum 20 de persoane. La externarea bebeluşului, atât părinții sau tutorii, cât și medicii responsabili vor semna o fișă care atestă realizarea acestuia.

„Instructajul pentru părinți va conține, în mod obligatoriu: o explicare a riscurilor grave pe care le implică sindromul copilului scuturat (SBS), o prezentare a manevrei Heimlich și a măsurilor elementare pentru evitarea sufocării, o explicare a riscurilor privind transportul auto inadecvat al sugarilor și a soluțiilor de prevenire prin utilizarea scaunului special, o explicare a situațiilor în care nou-născutul prezintă febră și a reacțiilor corecte în funcție de caz, o prezentare a schemei de vaccinare pentru primul an de viață”, prevede proiectul.

Iniţiativa legislativă are ca scop creşterea natalităţii în România, după ce în 2018 ţara noastră a avut cel mai mic număr de nou-născuţi din ultimii 50 de ani.

 

×
Subiecte în articol: instructaj parinti nou nascuti