x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Integrarea pe piaţa muncii. Subvenţii de până la 500.000 de euro

Integrarea pe piaţa muncii. Subvenţii de până la 500.000 de euro

de Adrian Stoica    |    17 Oct 2016   •   19:30
Integrarea pe piaţa muncii. Subvenţii de până la 500.000 de euro
Sursa foto: Cathy Yeulet/Getty Images/Hemera

Aproape 48 de milioane de euro sunt disponibile din fonduri europene pentru susţinerea programelor de învăţare la locul de muncă şi creşterea numărului de absolvenţi integraţi pe piaţa muncii din România.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunţat deschiderea apelul de proiecte "Stagii de practică pentru elevi şi studenţi, în sectorul agroalimentar, industrie şi servicii", cu o alocare totală de peste 47,8 milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU). Proiectele se pot depune prin sistemul informatic MySMIS 2014 până la data de 9 decembrie 2016.

Fondurile europene destinate acestui apel au ca obiectiv creşterea numărului absolvenţilor integraţi pe piaţa muncii, prin susţinerea programelor de învăţare la locul de muncă pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal şi post-liceal, inclusiv şcoli de maiştri.

Un proiect selectat poate primi între 75.000 şi 500.000 euro, iar perioada maximă de implementare este de 24 de luni. Ghidul solicitantului a fost lansat în consultare publică în urmă cu o lună şi varianta finală a integrat observaţii şi propuneri din partea factorilor implicaţi.

×