x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Noul Neymar s-a născut la Iaşi

Noul Neymar s-a născut la Iaşi

de Theodora Şutiu    |    01 Aug 2018   •   10:20
Noul Neymar s-a născut la Iaşi

Numele vedetelor din tenis sau cele ale fotbaliştilor celebri au fost la mare căutare printre ieşeni în 2017, care au ales să îşi numească copii ţinând cont de personalităţile momentului. Neymar şi Serena sunt printre preferinţele proaspeţilor părinţi, dar nu lipsesc nici cele tradiţionale. Concret, la maternităţile din Iaşi au venit pe lume anul trecut 8.110 de copii, dintre care 4.070 au fost fetițe. În 42 de cazuri, unul dintre părinți era cetățean străin. Luna cu cele mai multe nașteri în Iași a fost luna iulie (785 de cazuri ) la polul opus situându-se luna aprilie (551 de cazuri).

„În urma unei analize făcute de Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi, am remarcat faptul că în 75% din cazuri, părinții au decis să atribuie câte două prenume la naștere, în topul opţiunilor fiind prenumele tradiționale (în strânsă legatură cu sărbătoarea religioasă apropiata zilei de naștere). Astfel, dacă în luna mai au fost preferate prenumele Elena și Constantin, în luna august a fost rândul prenumelor Maria/Marian. De precizat ar mai fi că, în unele cazuri au fost și părinți care au ales prenume inspirate din telenovele, din lumea fotbalului sau din cea mondenă: Neymar, Ezra, Serena, Adonis, Cataleya)”, a precizat directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

Dacă Neymar şi Serena putem deduce uşor de unde provin, Cataleya este o alegere destul de ciudată. Cattleya, în varianta corectă de scriere, este o specie de orhidee care creşte în Costa Rica. Ezra este un nume de origine ebraică foarte popular în Egipt, în secolele 16-12 ÎCH).  

Trenduri de prin Europa

Un chestionar publicat de site-ul pentru părinți Emma’s Diary,  arată că 3500 de mame  cred că cel mai potrivit nume pentru viitorul copil este Harry, în cazul în care este vorba despre un băiat, sau Olivia, dacă este vorba despre o fetiță. Cel mai probabil, Harry este în fruntea clasamentului datorită evenimentelor recente legate de Prințul Harry și logodna sa cu Meghan Markle, dar și a faimoasei serii Harry Potter. Pentru fete, trendul internațional pare să fie îndreptat spre nume care se termină în litera ”a”: Olivia, Isla, Ava, Amelia, Sophia și Freya fiind în top 10. 

La nivel european, țările cu cea mai mare rată a natalitaţii sunt Irlanda și Franța cu 14 respectiv 12  născuți vii la 1000 locuitori.

 

 

×
Subiecte în articol: nume fotbalişti iasi neymar