x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Iolu: Stabilirea preţului RCA nu e de competenţa Guvernului, ci a ASF

Iolu: Stabilirea preţului RCA nu e de competenţa Guvernului, ci a ASF

15 Sep 2016   •   11:20
Iolu: Stabilirea preţului RCA nu e de competenţa Guvernului, ci a ASF
Sursa foto: FOTO: Steluta Popescu

Stabilirea preţurilor în cazul RCA, aşa cum solicită transportatorii într-o petiţie, nu intră în atribuţiile Guvernului, ci Autorităţii de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.


Într-o declaraţie transmisă presei, Liviu Iolu arată că, după consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Consiliul Concurenţei, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.

"Ordonanţa reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea şi rolul tuturor instituţiilor implicate. Nu este în competenţa Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA şi este inadmisibil să i se solicite Guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituţiilor care trebuie să-şi asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori şi transportatori. Stabilirea preţurilor, cerere formulată azi în petiţia adresată Guvernului, nu este în atribuţiile Executivului, ci a Autorităţii de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină", susţine Iolu.

Potrivit acestuia, problema RCA trenează de multă vreme, "din cauza incapacităţii instituţiilor responsabile de a gestiona această situaţie".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: rca asf guvern