x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social La ce va trebui sa renunte Viorica Dăncilă daca devine premier

La ce va trebui sa renunte Viorica Dăncilă daca devine premier

17 Ian 2018   •   10:00
La ce va trebui sa renunte Viorica Dăncilă daca devine premier

Trecerea de la demnitatea de europarlamentar la aceea de prim-ministru implică și un dezavantaj, în ceea ce privește salariul primit.

 

In calitate de europarlamentar, premierul desemnat de PSD, Viorica Dăncilă, are un salariu anual net de 78.174 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Altfel spus, politicianul incasa luna de luna 6.515 euro.

Conform Legii salarizarii unitare, grilele de salarizare a demnitarilor indică pentru funcţia de prim-ministru un salariu lunar brut de 15.950 lei. Introducând această cifră în aplicaţia calculator-salarii.ro, rezultă pentru anul 2018 un salariu lunar net de 9.330 lei, respectiv 2.002 euro.

Oricum, Viorica Dăncilă are o avere considerabilă. Potrivit declarației de avere, împreună cu soțul, Viorica Dăncilă deține imobile în judeţele Braşov, Dolj şi Teleorman, conturi de zeci de mii de euro, dar şi venituri mari.

De asemenea, mai poseda doua terenuri intravilane, unul de 544 metri patrati, în judeţul Braşov, şi altul de 1.200 mp în comună Giurgiţa, judeţul Dolj. Are și un teren agricol de două hectare în comună Giurgiţa, Dolj.

Antena 3

 

×