x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Lia Olguţa Vasilescu: Salariile medicilor vor ajunge la 3.600 euro

Lia Olguţa Vasilescu: Salariile medicilor vor ajunge la 3.600 euro

27 Mar 2017   •   13:45
Lia Olguţa Vasilescu: Salariile medicilor vor ajunge la 3.600 euro
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Salariile medicilor vor ajunge pana la 3.600 de euro pentru un medic de la sectia ATI, in anul 2018, potrivit proiectului legii salarizarii unitare, a declarat duminica seara ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3. Ministrul a precizat ca pentru legea salarizarii lucreaza cu specialisti care sunt in domeniu de dinainte de 1989.

"Lucram cu specialisti care inca inainte de 1989 au lucrat la legea salarizarii unitare. Multi spun ca legea de pe vremea lui Ceausescu era de fapt cea mai buna, pentru ca stiai de unde pleci si unde trebuie sa ajungi la capatul carierei. Incercam sa aplicam principiile bune din toate celelalte legi ale salarizarii si sa o aplicam", a afirmat ministrul Muncii.

Olguta Vasilescu a explicat ca, potrivit viziunii de realizare a sistemului de salarizare gradual, pana in anul 2020, in varful piramidei se va afla presedintele Romaniei: "La ora actuala sunt cateva mii de bugetari care au salarii mai mari decat presedintele Romaniei, ceea ce nu este in regula", a spus oficialul.

×