x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social MAE: Ce se intampla cu pasagerii blocati pe Luton si Stansted

MAE: Ce se intampla cu pasagerii blocati pe Luton si Stansted

28 Iul 2018   •   18:16
MAE: Ce se intampla cu pasagerii blocati pe Luton si Stansted

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că pasagerii cursei Wizz Air aflaţi pe aeroportul Luton au fost relocaţi către alte zboruri cu destinaţia România, iar cetăţenii români de pe aeroportul Stansted care au participat la un program educaţional urmează să se întoarcă cu un autocar în ţară. 

 

"Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de anularea, la data de 27 iulie 2018, a zborurilor companiilor Ryanair şi Wizz Air, pe rutele Londra - Budapesta, respectiv Londra - Arad. Misiunea diplomatică a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă cele două companii aeriene în vederea identificării unor soluţii şi pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Londra s-au asigurat că cetăţenii români au primit apă şi vouchere pentru mâncare", se arată într-un comunicat de presă al MAE. 

MAE precizează că, în urma demersurilor misiunii diplomatice, a rezultat faptul că pasagerii cursei Wizz Air aflaţi pe aeroportul Luton au fost relocaţi către alte zboruri cu destinaţia România. 

"În ceea ce priveşte situaţia grupului de cetăţeni români aflaţi pe aeroportul Stansted, precizăm faptul că acestora le-a fost asigurată cazarea de către Universitatea Cambridge, instituţie în cadrul căreia grupul de cetăţeni români a participat la un program educaţional. Cetăţenii români urmează să îşi continue călătoria către România, în cursul zilei de mâine (duminică - n.r.), cu un autocar pus la dispoziţie de universitate", se menţionează în comunicat. 

Potrivit sursei citate, doi diplomaţi români din cadrul ambasadei menţin permanent legătura atât cu companiile aeriene, cât şi cu cetăţenii români aflaţi pe cele două aeroporturi. 

MAE mai informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: +44 20 76027328; +44 20 7602 9833; +44 20 7603 6694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335. 

"Ambasada României la Londra monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine contactul atât cu reprezentanţii companiei aeriene, cât şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară în limita competenţelor legale, până la plecarea acestora către România", se mai precizează în comunicat. AGERPRES

×