x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social "Mafioţii care păzesc penitenciarele"

"Mafioţii care păzesc penitenciarele"

de Theodora Şutiu    |    04 Oct 2018   •   14:10
"Mafioţii care păzesc penitenciarele"
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu, susţine că, la ora actuală, peste 300 de deţinuţi sunt folosiţi pentru paza penitenciarelor. Potrivit oficialului, printre aceştia se află şi membri ai unor grupări mafiote.

„Sunt deţinuţi cu toate tipurile de condamnări şi sunt şi deţinuţi care parte din grupări mafiote, care sunt incluşi în paza penitenciarelor. În ceea ce priveşte sarcinile lor, aceştia stau într-un post de pază, şi, teoretic, sunt atenţi ca cineva să nu încerce să pătrundă sau să iasă sau să faciliteze evadarea cuiva”, a declarat Dumitraşcu, la protestul angajaţilor din penitenciare. Potrivit acestuia, cei folosiţi la paza penitenciarelor beneficiază de reducerea pedepselor, precum şi de alte avantaje. Aproximativ 300 de sindicalişti ai FSANP au protestat, ieri, în faţa Ministerului Justiţei, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, precum şi salariile mici. 

Deţinuţii sunt folosţi în pază pentru că avem un deficit de personal fantastic, tocmai pentru acest motiv avem un milion de ore neplătite

Sorin Dumitraşcu

×
Subiecte în articol: penitenciare