x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mașini, bijuterii și ceasuri ridicate la perchezițiile efectuate în București și Ilfov de la proxeneți

Mașini, bijuterii și ceasuri ridicate la perchezițiile efectuate în București și Ilfov de la proxeneți

03 Oct 2017   •   16:53
Mașini, bijuterii și ceasuri ridicate la perchezițiile efectuate în București și Ilfov de la proxeneți

Poliţiştii au ridicat două autoturisme, bijuterii, bani, ceasuri şi telefoane mobile, în urma percheziţiilor efectuate, marţi dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov la persoane bănuite de proxenetism şi şantaj.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cinci persoane au fost duse la audieri, faţă de acestea urmând să fie dispuse măsurile legale.

Poliţiştii prahoveni, având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane bănuite de proxenetism şi şantaj.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada mai - octombrie, cei în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia atât în ţară, cât şi în străinătate. Pentru îndeplinirea activităţii infracţionale, cei vizaţi ar fi creat aparenţa unei relaţii intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoţională a acestora pentru a le determina să practice prostituţia. În situaţia în care acestea refuzau să mai practice prostituţia, aceştia ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă", arată anchetatorii.

Potrivit acestora, din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi obţinut aproximativ un milion de euro.

La acţiune au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Prahova, poliţişti din cadrul IPJ Ilfov, precum şi jandarmi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: proxeneţi perchezitii