x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medic mort în gardă, la 38 de ani

Medic mort în gardă, la 38 de ani

de Monica Cosac    |    07 Mar 2018   •   11:24
Medic mort în gardă, la 38 de ani

Un anestezist în vârstă de 38 de ani, care fusese de gardă, în noaptea de luni spre marţi, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti, a fost găsit în stop cardio-respirator, ieri dimineaţă, în Camera de Gardă. 

Colegii săi au aplicat manevrele de resuscitare, însă acestea nu au dat rezultat. Medic primar anestezist, Adrian Fronea era angajat al spitalului „Sfântul Ioan” de nouă ani şi nu era cunoscut cu probleme medicale. Inspectoratul Teritorial de Muncă desfăşoară o anchetă, pentru că medicul se afla în timpul serviciului. De asemenea, cazul a fost preluat pentru investigaţii de poliţiştii de la Secţia 26 sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, fiind catalogat drept accident de muncă.

Mai mulţi medici din toată ţara au reacţionat la aflarea veştii, pe reţelele de socializare, acuzând „oboseala extremă” şi „condițiile de muncă pe care le suportă medicii de pe secţiile de Terapie Intensivă în România”. „Sistemul medical românesc, cu gărzi de până la 32 de ore, îmbolnăveşte şi, până la urmă, omoară medicii!”, spune unul dintre doctori. 

Epuizare, pentru că medicii rămaşi trebuie să suplinească deficitul de personal medical. În ce alt domeniu de activitate se lucrează continuu 30 de ore?” afirmă alt medic, de la SJU Drobeta Turnu Severin

 

 

×