x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medicamente noi pentru copiii cu boli hematologice

Medicamente noi pentru copiii cu boli hematologice

de Monica Cosac    |    16 Oct 2018   •   13:50
Medicamente noi pentru copiii cu boli hematologice

Copiii cu afecţiuni hematologice şi oncologice vor avea acces mai bun la tratamente, a anunţat, ieri, Ministerul Sănătăţii (MS). Potrivit unui comunicat al instituţiei, Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, o hotărâre care prevede extinderea prescrierii la copii a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate şi gratuite şi care sunt destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică.

Prin urmare, medicii pediatri hematologi pot prescrie respectivele medicamente copiilor cu vârsta de peste 1 an în baza protocoalelor de prescriere elaborate de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, care „se află în transparenţă decizională şi vor fi în curând aprobate”, menţionează MS.

Mai mult, medicaţia de suport pentru copiii cu afecţiuni oncologice şi hematologice va putea fi prescrisă şi în ambulatoriu, de către medicii pediatri cu competenţă/atestat în oncologie sau hematologie, în contextual în care, până acum, acest tratament putea fi prescris doar de către medici cu dublă specialitate.

„Sunt măsuri menite să îmbunătăţească tratamentul, evoluţia şi calitatea vieţii copiilor cu afecţiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, în cazul micuţilor pacienţi era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate în ambulatoriu”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: medicamente copii