x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Metode eficiente pentru eliminarea petelor

Metode eficiente pentru eliminarea petelor

03 Oct 2018   •   22:00
Metode eficiente pentru eliminarea petelor

O pată pe haină apărută într-un moment nepotrivit poate declanşa un adevărat dezastru, mai ales în cazul femeilor. O pată de ruj, de cafea sau de ciocolată pot strica ţinuta perfectă într-o secundă. Din fericire, există mici trucuri pentru îndepărtarea petelor de pe haine pe care este bine să le cunoaşteţi.

1. Dacă v-a picat ciocolată pe o haină de mătase, curăţaţi pata repede cu o margine tare, apoi pata se elimină cu apă caldă şi săpun. Dacă tot rămâne o pată maro, folosiţi o soluţie obţinută din părţi egale de alcool brut şi amoniac de uz casnic, apoi clătiţi cu apă căldă.

2. Urmele de machiaj de pe gulerul cămăşii pot fi înlăturate cu ajutorul cremei de ras.

3. Petele de ruj pot fi eliminate folosind un spray de păr.

4. Petele de ceai sau cafea de pe haine se elimină acoperind pata cu apă călduţă, după care adăugaţi câteva picături de glicerină.

5. Urmele de apă de pe cizmele de piele dispar dacă adăugaţi câteva picături de oţet într-un bol cu apă rece şi curăţaţi pata cu o perie moale, după care se lasă la uscat.

6. Pentru a elimina petele de ulei de pe o geantă de piele trebuie să presăraţi pudră de bebeluş peste pată şi să o lăsaţi peste noapte. Dimineaţa, geanta va fi ca nouă.

7. Pielea întoarsă se poate curăţă cel mai bine cu pâine veche. Doar rupeţi o bucată de coajă, o lăsaţi câteva zile să se usuce, apoi curăţaţi uşor materialul cu marginea bucăţii de pâine. Dacă pielea întoarsă a căpătat un aspect învechit, folosiţi o gumă de şters sau o pilă de unghii pentru a o împrospăta.

Petele de sânge pot fi eliminate dacă puneţi imediat haina în apă rece şi amoniac şi o lasaţi 20 de minute.

Aspirina face bine şi la ţesături

Oricine ştie că petele de pe ţesăturile albe se scot cu ajutorul clorului. Mulţi însă nu ştiu că acesta este nociv pentru sănătate având în vedere că expunerea la vaporii de clor poate cauza iritaţii ale căilor respiratorii, dureri în gât şi tuse. De aceea vă propunem o variantă mai sigură şi la fel de eficientă: aspirina. Aceasta conţine acid salicilic şi acţionează ca un înălbitor. Pisaţi o pastilă de aspirină şi dizolvaţi-o într-un pahar cu apă. Soluţia se toarnă peste pata de pe haine, iar după circa trei ori spălaţi ţesătura în maşina de spălat rufe. 

×
Subiecte în articol: metode eliminare pete