x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mihai Fifor cere populației să evite drumurile sau să se deplaseze cu maşinile echipate corespunzător

Mihai Fifor cere populației să evite drumurile sau să se deplaseze cu maşinile echipate corespunzător

19 Ian 2018   •   12:35
Mihai Fifor cere populației să evite drumurile sau să se deplaseze cu maşinile echipate corespunzător
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Prim-ministrul interimar Mihai Fifor, care a participat, vineri, la MAI, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere Integrată, a cerut autorităţilor să comunice public în permanenţă evoluţiile fenomenelor meteorologice şi a lansat un apel către populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul interimar a fost informat în legătură cu situaţia din teren şi cu măsurile operative de intervenţie pentru remedierea problemelor generate de fenomenele meteorologice extreme. 

Sursa citată precizează că şeful Executivului a cerut autorităţilor să comunice public în permanenţă evoluţiile fenomenelor meteorologice şi a făcut apel la populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum. 

"Fac apel ca, în cazul în care va apărea un nou val de ninsoare, cetăţenii să înţeleagă că trebui să ne sprijine prin respectarea regulilor care se impun pentru siguranţa lor. Mă refer la evitarea drumurilor, dacă condiţiile meteorologice sunt severe sau, în cazul în care apar urgenţe, să plece la drum cu autovehicule corespunzător echipate", a afirmat Fifor. 

Guvernul arată că autorităţile au intervenit, inclusiv cu elicoptere SMURD, în cazul persoanelor care necesită îngrijiri medicale speciale. "De asemenea, au acţionat, inclusiv în cursul nopţii, pentru deschiderea ultimelor drumuri publice afectate de ninsoare, în Galaţi şi Tulcea, iar în prezent se iau măsuri pentru reluarea alimentării cu energie electrică, în următoarele ore, a localităţilor afectate de avarii ale reţelei electrice", se precizează în comunicat. 

În cadrul reuniunii, premierul a adresat mulţumiri echipelor de intervenţie care au acţionat în această perioadă. 

"Mulţumesc celor care au intervenit pe parcursul acestor zile. Este un efort susţinut din partea tuturor ministerelor implicate", a afirmat prim-ministrul interimar. 

Situaţia la nivel naţional este monitorizată permanent de Centrul Naţional de Conducere Integrată, în care sunt prezenţi şi specialişti din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Energiei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai fifor