x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mii de angajați din spitalele din țară, protestează față de scăderile salariale

Mii de angajați din spitalele din țară, protestează față de scăderile salariale

16 Apr 2018   •   12:31
Mii de angajați din spitalele din țară, protestează față de scăderile salariale
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova - medici, asistenţi, infirmieri şi brancardieri etc - au protestat, luni dimineaţă, în curtea instituţiei sanitare în semn de nemulţumire faţă de scăderea veniturilor după aplicarea noii legi a salarizării. 

Infirmieri şi brancardieri protestează luni, la Spitalul Bagdasar Arseni, din cauza reducerii veniturilor. 

Potrivit unor surse medicale, luni va continua protestul şi la Institutul "Marius Nasta", principala cauză fiind reducerea sporurilor. 

În cursul săptămânii trecute au fost proteste în Capitală şi la Institutul "C.C. Iliescu" şi la Spitalul "Sfântul Ioan". 

Circa 40 de persoane din cadrul personalului auxiliar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au protestat, luni dimineaţă, în curtea instituţiei, nemulţumite de pierderile salariale cauzate de ultimele modificări legislative privind plafonarea sporurilor. 

"Doleanţa noastră ar fi să se revină la salariile care au fost înainte de ianuarie 2018... această mărire - cu minus în cazul meu - în ianuarie am pierdut 700 de lei, iar acum, din martie, încă 150 de lei", a declarat, pentru presă, Adrian Lungu, angajat în cadrul Serviciului de Medicină Legală. 

Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba, membri ai Sindicatului Sanitas, au pichetat prefectura, nemulţumiţi că în luna martie au încasat mai puţini bani faţă de februarie, unii susţinând că au avut un venit net în scădere şi cu 1.200 de lei. 

×
Subiecte în articol: sanatate protest spitale