x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Minerii răniţi, trimişi în Belgia

Minerii răniţi, trimişi în Belgia

de Monica Cosac    |    24 Iul 2018   •   10:10
Minerii răniţi, trimişi în Belgia

Cei doi muncitori răniţi sâmbătă în urma exploziei unui panou electric de la mina Pinoasa (CE Oltenia) au fost transferaţi, ieri, la un spital din Belgia, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Transferul a fost efectuat cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale (MapN), pacienţii fiind supravegheaţi în timpul transportului de un echipaj SMURD. Este vorba de Grand Hospital de Charleroi (GHdC) din Belgia, mai precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS), pentru care au optat familiile celor doi răniţi.  

Arsuri grave pe faţă şi mâini

După accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţa la mina din judeţul Gorj, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală. Potrivit medicilor, unul dintre răniţi are arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, iar celălalt arsuri pe 35-40%.

„În cursul zilei de duminică, familiile pacienților au solicitat o a doua opinie și transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopţii acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situaţii de Urgență (DSU). De asemenea, Ministerul Sănătăţii a obţinut acceptul de transfer şi din partea AKH Viena, dar familiile pacienţilor au ales transferul la centrul din Belgia”, a transmis MS.

Cei doi angajaţi ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, ar fi suferit arsuri pe faţă şi mâini. „Amândoi lucrau la CEO, electricieni. În jurul orei 09.00 a avut loc un scurtcircuit, de la joasă tensiune la înaltă tensiune”, a spus George Romanescu, şeful ITM Gorj, după producerea accidentului. 

×
Subiecte în articol: mineri raniti transferatii in belgia