x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministrul Educației: Cursurile nu se vor ţine în învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal şi postliceal

Ministrul Educației: Cursurile nu se vor ţine în învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal şi postliceal

09 Mar 2020   •   20:48
Ministrul Educației: Cursurile nu se vor ţine în învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal şi postliceal

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat, luni seara, că măsura închiderii unitățile de învățământ, între 11 si 22 martie, vizează învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal şi postliceal, fiind valabilă atât în mediul privat, cât și în cel de stat.

„Comitetul a luat această decizie de suspendare a cursurilor pentru a lăsa posibilitatea părinților de a găsi soluții de a ține copiii acasă. Nu puteam lua decizia de azi pe mâine. Recuperarea cursurilor va fi hotărâtă după ce vom vedea evoluția situației în care ne aflăm”, a spus Anisie.

Conform ministrului, este luată în calcul varianta ca elevii să participe la cursuri online.

Referitor la mediul academic, ministrul Educației a spus că există autonomie universitară, motiv pentru care decizia se ia de fiecare unviersitate în parte.

„Am trimis către univeristăți o notă prin care am solicitat să anunțe ministerul în cazul în care decid suspendarea cursurilor”, a mai spus Anisie.

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat decizia, luni seara, de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar în perioada 11 – 22 martie.

În prezent, în România, 17 persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus. Cinci dintre acestea s-au vindecat de această maladie.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: Monica Anisie