x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministrul Sănătății anunță ce se va întâmpla cu Institutul Cantacuzino

Ministrul Sănătății anunță ce se va întâmpla cu Institutul Cantacuzino

15 Apr 2017   •   09:50
Ministrul Sănătății anunță ce se va întâmpla cu Institutul Cantacuzino

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat după trecerea sa efectivă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri seară, la TVR 1, ministrul Florian Bodog. 

"Institutul Cantacuzino va trece prin Hotărâre de Guvern, cred că 10 zile sau 11 zile mai avea de stat pe transparenţă decizională HG cu trecerea institutului. El va trece în structura Ministerul Sănătăţii şi va fi reorganizat. În ce sens va fi reorganizat? Va exista zonă de cercetare, va exista zonă de producţie şi vor exista laboratoarele de referinţă pe care Ministerul Sănătăţii le poate folosi pentru a desfăşura activitatea, însă, în acelaşi timp, nu aşteptăm să îl trecem în patrimoniul nostru şi pe urmă să vedem ce facem cu el, nu", a afirmat demnitarul. 

El a spus că reprezentanţi ai Institutului Pasteur din Franţa doresc să facă cercetări comune cu Institutul Cantacuzino. 

"Am avut întâlniri şi au avut şi dânşii întâlniri cu Institutul Pasteur din Franţa care este un partener tradiţional al Institutului Cantacuzino. Institutul Pasteur fiind un institut ştiinţific şi care doreşte să facă o aplicaţie comună cu Institutul Cantacuzino pe fonduri europene pentru a face cercetări comune, pentru a lucra împreună", a mai spus ministrul Bodog. 

Totodată, Florian Bodog a afirmat că la Institutul Cantacuzino se poate face cercetare, însă nu se poate produce vaccin pentru a acoperi necesarul României. 

"Asta nu rezolvă însă, pentru moment, problema producţiei de vaccin şi specialiştii spun că ceea ce se găseşte ca echipament la Institutul Cantacuzino se poate face cercetare, însă nu se poate produce vaccin pentru acoperi necesarul pentru România. (...) Vreau să avem vaccinuri produse în România pentru că atunci nu mai depindem de...", a mai afirmat ministrul. 

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: Institutul Cantacuzino