x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Muzeul Românilor de Pretutindeni poate fi vizitat cu un click

Muzeul Românilor de Pretutindeni poate fi vizitat cu un click

de Monica Cosac    |    02 Oct 2018   •   12:10
Muzeul Românilor de Pretutindeni poate fi vizitat cu un click

Proiectul Muzeului pentru Românii de Pretutindeni s-a concretizat, ieri, sub forma unei platforme online accesibile conaţionalilor de pe toate meridianele. Ministrul Natalia Intotero a lansat versiunea virtuală a muzeului la Roma, alături de reprezentanți ai comunității românești și de studenții români din cadrul extensiei la Roma a facultății de Teologie din cadrul Universității București.

Ministrul a prezentat conţinutul versiunii online şi a reamintit că Muzeul Românilor de Pretutindeni este un proiect pe care românii din diaspora şi din comunităţile istorice l-au dorit foarte mult.

Am lansat această platformă în capitala ţării unde avem cea mai numeroasă comunitate din diaspora de mobilitate - să nu uităm că sunt aproape 1.200.000 de români cu rezidenţă în Republica Italiană. În acelaşi timp, de Roma se leagă originea şi existenţa noastră ca popor. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit cu materiale pentru realizarea acestui proiect. Continuăm să lucrăm zi de zi pentru a-i îmbogăţi conţinutul şi sper ca în cursul anului următor muzeul propriu-zis să îşi deschidă porţile la Bucureşti”, a spus ministrul Intotero.

Platforma online a muzeului include secţiuni precum: Centenar, Exilul Românesc, Români din jurul graniţelor, Români în presa vremii, Diaspora de mobilitate, Şcoala şi biserica, Vechi cărţi de identitate şi paşapoarte, Hărţi, Tradiţii şi Obiceiuri şi altele.

Muzeul Românilor de Pretutindeni poate fi vizitat online accesând www.muzeulromanilordepretutindeni.gov.ro

Expl foto

Platforma a fost realizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Muzeului Naţional de Istorie a României, Academiei Române, cultelor şi a mediului asociativ românesc de peste hotare.

×
Subiecte în articol: muzeul romanilor din pretutindeni