x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nelu Tătaru susține testările pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus

Nelu Tătaru susține testările pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus

26 Mar 2020   •   14:02
Nelu Tătaru susține testările pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus
Sursa foto: Captura Antena 3

Ministrul propus al Sănătății, Nelu Tătaru, vrea ca testările pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus să se realizeze în urma unor anchete epidemiologice lărgite.

"Susţin o testare conform unor anchete epidemiologice, o anchetă epidemiologică lărgită în care să avem anumite priorităţi, contacţi, personal medical, factori de risc, persoane instituţionalizate, ţine foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem", a spus acesta, la Digi 24.

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Suceava va fi redeschisă mâine, însă din această noapte va fi și o tură de noapte de la orele 19.00. 

"Vom păstra etajele trei şi patru pentru persoane infectate cu COVID-19. Sunt numeroşi medici care vor trebui aşezaţi, internaţi în aceste locuri. În această după-amiază încercăm să redeschidem acea unitate de primiri urgenţe cu personal valid care mai este la Suceava, dar majoritatea va fi din Iaşi, din clinicile private. Secţia de boli infecţioase a acestui spital, care este peste drum şi care suportă acum la capacitatea de 248 de paturi toţi cei infectaţi cu COVID, va trebui să fie efectiv suplimentată cu ventilatoare", a mai spus Nelu Tătaru.

UPU Suceava va dirija cazurile ușoare și medii la Fălticeni și Rădăuți și pe cele grave spre Iași. 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus sanatate nelu tataru