x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mureş: Mai multe case inundate din nou la Vânători

Mureş: Mai multe case inundate din nou la Vânători

08 Iul 2018   •   17:47
Mureş: Mai multe case inundate din nou la Vânători

În jur de 80 de gospodării, mai multe case şi o bandă a DN13 - E60, în comuna Vânători, au fost inundate de revărsarea Văii Cărbunarilor, la o săptămână după ce acelaşi pârâu a afectat aceeaşi zonă, în urma ploilor abundente. 

 

"Au fost afectate circa 70 de gospodării (curţi şi grădini), la 12 case apa a intrat în bucătării şi la 25 de case apa a intrat în pivniţe. Circulaţia a fost îngreunată pe un sens de mers pe DN 13 - E 60 pentru circa 50 de minute, din cauza aluviunilor aduse de Valea Cărbunarilor. A fost anunţat să intervină în sprijin SVSU Albeşti. La faţa locului acţionează Detaşamentul Sighişoara, Secţia Târnăveni şi Grupa operativă de la Detaşamentul Târgu Mureş", a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, Cristian Virag. 

Sâmbăta trecută, la Vânători, în aceeaşi zonă, au fost afectate 19 imobile, 55 de anexe gospodăreşti, două magazine, cinci punţi pietonale, 1 kilometru de stradă, 19 grădini, 35 fântâni. Totodată, mai multe animale au murit, iar şapte persoane au fost evacuate şi date în grija primăriei. 

Subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond, a precizat că la Vânători punţile pietonale sunt distruse parţial, iar pagubele au fost produse de Valea Cărbunarilor, care subtraversează şi DN13 - E60, la ieşirea spre Braşov. AGERPRES

×