x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 26

Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 26

17 Mai 2017   •   13:42
Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 26
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un bebeluş în vârstă de cinci luni din judeţul Vaslui a decedat după ce a fost diagnosticat cu rujeolă, acesta fiind primul deces înregistrat la nivelul judeţului din cauza acestei boli. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Topliceanu, au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire la un băiat de şapte luni şi la unul în vârstă de un an, ambii din mediul rural, scriu jurnaliștii publicației invaslui.ro.

„În toate cele trei cazuri este vorba despre copii neimunizaţi din cauză că nu au împlinit vârsta pentru administrarea vaccinului. Pe lângă cele trei cazuri confirmate în urma analizelor de laborator, avem 17 suspiciuni de boală la copii. Un număr de 10 probe au fost trimise deja la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, pentru diagnostic de laborator, iar în şapte cazuri urmează să fie recoltate probele”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 26, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, prezent la o dezbatere care a avut loc la Palatul Parlamentului privind medicina de familie, scrie Agerpres.

"Eu cred că un medic responsabil şi un părinte responsabil trebuie să fie pozitiv în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor. Dacă o să ne uităm la cifre o să vedem modul în care au evoluat bolile de la momentul introducerii vaccinării şi până în prezent. (...) 26 de decese (provocate de rujeolă - n.r.). Numărul este foarte mare şi eu consider că avem o responsabilitate faţă de toţi părinţii şi faţă de toţi copiii din România", a declarat ministrul. 

×