x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O aeronavă TAP i-a preluat pe românii blocaţi de mai multe zile în Lisabona şi a decolat spre Bucureşti

O aeronavă TAP i-a preluat pe românii blocaţi de mai multe zile în Lisabona şi a decolat spre Bucureşti

28 Aug 2017   •   20:20
O aeronavă TAP i-a preluat pe românii blocaţi de mai multe zile în Lisabona şi a decolat spre Bucureşti

O aeronavă TAP i-a preluat pe românii blocaţi de mai multe zile în Lisabona şi a decolat spre Bucureşti, unde este aşteptată să aterizeze în jurul orei 21:00 - 21:30.

Cu câteva ore înainte, premierul Mihai Tudose a anunţat pe Facebook că a luat legătura cu turiştii români blocaţi pe aeroportul din Lisabona şi cu autorităţile guvernamentale din Portugalia şi a primit promisiuni că o aeronavă TAP, cu turiştii români, va decola din Lisabona. Şeful Executivului a precizat că, în caz contrar, există pregătită o aeronavă TAROM pentru a-i aduce pe turişti în ţară.

„Am luat legătura cu turiştii români blocaţi pe aeroportul din Lisabona, cu autorităţile guvernamentale din Portugalia şi cu MAE şi sper să rezolvăm situaţia în cel mai scurt timp posibil. Am primit promisiuni că, la ora 17:00, o aeronavă TAP, cu turiştii români, va decola din Lisabona. În caz contrar, avem pregătită o aeronavă TAROM să-i aducem acasă”, a scris, luni pe Facebook, premierul.

Tudose a precizat că a cerut revocarea consulului României la Lisabona „pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia”.

„Rolul unui consul este să protejeze în statul de reşedinţă interesele cetăţenilor români şi să acorde ajutor şi asistenţă”, a explicat prim-ministrul.

Totodată, el şi-a exprimat regretul că turiştii români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român.

„Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetăţeni români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toţi cei în măsură să prevină apariţia unor astfel de situaţii neplăcute să îşi facă datoria aşa cum trebuie”, a conchis Tudose.

Premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unui grup de turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal, au declarat pentru News.ro surse oficiale. ANAT acuză TAP Portugal de lipsă crasă de respect faţă de agenţiile de turism şi faţă de turişti, însă mulţumeşte misiunii diplomatice române pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii.

Asociaţa Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) protestează faţă de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona.

Conform ANAT, anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi.

“Două curse TAP Portugal Lisabona – Bucureşti şi retururile lor au fost anulate până acum şi compania nu a explicat motivele. Considerăm că este o crasă lipsă de respect faţă de agenţiile de turism cu care colaborează şi mai ales faţă de turiştii a căror întoarcere din vacanţă se întârzie. Nu avem nicio informare oficială despre ce se întâmplă, suntem în situaţia să nu ştim ce să le spunem turiştilor noştri care sună cerând explicaţii şi ajutor“, declară Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Potrivit sursei citate, ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată.

”ANAT mulţumeşte misiunii diplomatice române de la Lisabona pentru implicare, aceasta având în atenţie situaţia turiştilor încă de la anularea primei curse Lisabona – Bucureşti”, precizează Asociaţa Naţională a Agenţiilor de Turism.

Totuşi, surse oficiale au declarat pentru News.ro că premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei turiştilor români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, au fost iniţiate discuţii între Tarom şi TAP Portugal, iar dacă va fi necesar Tarom va trimite o aeronavă în Portugalia pentru a-i prelua pe turiştii români.Observator.tv

×