x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O bucureșteancă a fost reținută după ce a înșelat un cetățean britanic cu aproximativ 35.000 de lire sterline

O bucureșteancă a fost reținută după ce a înșelat un cetățean britanic cu aproximativ 35.000 de lire sterline

12 Oct 2017   •   14:07
O bucureșteancă a fost reținută după ce a înșelat un cetățean britanic cu aproximativ 35.000 de lire sterline

Poliţiştii bucureşteni au reţinut o femeie, în vârstă de 27 de ani, bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, după ce a determinat un bărbat de naţionalitate străină să-i remită, în repetate rânduri, diverse sume de bani, sub pretextul că îi sunt necesare pentru a efectua o călătorie în timpul căreia ar fi urmat să se întâlnească cu victima.

Bucureșteanca Mihaela Petcu – fosta noră a lui Sile Cămătaru – și-a înscenat moartea ca să scape de datorie. Generosul iubit a primit trista veste prin câteva mail-uri trimise, chipurile, de niște amice extrem de îndurerate de ale româncei. Toată povestea a ieșit la iveală iar fosta nevasta a lui Mario Balint este acum cercetată pentru înșelăciune, potrivit Libertatea.

"La data de 16 iunie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5 au fost sesizaţi de către un cetăţean englez cu privire la faptul că o femeie l-a indus în eroare prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, determinându-l să-i remită diverse sume de bani, creându-i astfel un prejudiciul total de aproximativ 35.000 de lire sterline", potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

În urma investigaţiilor desfăşurate a fost identificată o femeie, în vârstă de 27 de ani, în sarcina căreia s-a reţinut faptul că în perioada august 2015 - aprilie 2016 a comunicat prin intermediul internetului cu victima, a solicitat şi primit de la aceasta, în repetate rânduri, diverse sume de bani, sub pretextul că-i sunt necesare pentru a se deplasa în străinătate, să se întâlnească, lucru care nu s-a întâmplat, ulterior bănuita invocând unele probleme cu unităţile bancare, ce necesitau a fi rezolvate pentru a-i putea restitui din sumele de bani solicitate şi care implicau cheltuieli suplimentare, lucru neadevărat.

"Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bănuita a stabilit un întreg scenariu, a creat diferite adrese de mail, atribuindu-şi nume mincinoase, după care care a comunicat cu persoana vătămată, susţinând că o contactează prietene ale bănuitei, deoarece ea se află în spital, aşa-zisele prietene urmând a restitui victimei sumele de bani datorate în numele ei, ulterior comunicându-i că femeia în cauză a decedat şi solicitându-i alte sume de bani, sub pretextul îndeplinirii procedurilor de succesiune, prezentată ca singura modalitate de a-şi recupera banii trimişi de-a lungul timpului decedatei", se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cea în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor. AGERPRES

×