x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O femeie a vrut să treacă granița cu peste 200.000 de euro ascunși pe corp

O femeie a vrut să treacă granița cu peste 200.000 de euro ascunși pe corp

05 Dec 2019   •   15:13
O femeie a vrut să treacă granița cu peste 200.000 de euro ascunși pe corp

O româncă a vrut să treacă granița pe la Giurgiu având ascuns pe corpul ei 242.000 de euro. Aceasta, împreună cu soțul său sirian, s-au prezentat aseară, la ora 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu într-o mașină Volkswagen Passat, înmatriculată în România. Polițiștii au hotărât să-i percheziționeze atât pe ei, cât și autoturismul. Așa au descoperit pe corpul femeii suma de bani. 

Cei  doi au declarat autorităților că banii le aparțin și vor să-i folosească pentru cumpărarea unui apartament în Istanbul, Turcia, însă nu au putut să demonstreze legalitatea provenienței banilor. 

În cauză, poliţiştii de frontieră din Giurgiu efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9, lit. a. , din Legea 241/2005, și „schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 49, alin 1., lit. a., din Legea 129/2019.

×
Subiecte în articol: frontieră