x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O nouă zi liberă pentru bugetari

O nouă zi liberă pentru bugetari

de Monica Cosac    |    18 Mai 2017   •   10:10
O nouă zi liberă pentru bugetari
Sursa foto: DIANA OROS

Bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile, în perioada 1-5 iunie, urmând ca Guvernul să adopte în şedinţa de astăzi o Hotărâre prin care ziua de 2 iunie va fi liberă, potrivit unor surse guvernamentale. Decizia a fost luată pentru a lega ziua de 1 iunie - Ziua Copilului - care este liberă începând din acest an şi 5 iunie - Rusalii - care este, de asemenea, declarată liberă prin lege.

Parlamentul a decis anul trecut, în octombrie, ca 1 iunie să fie zi nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre copiii şi părinţii din România şi de a le oferi părinţilor posibilitatea să petreacă mai mult timp împreună cu cei mici. Angajaţii care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor beneficia în schimb de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

În 2017, românii beneficiază de 14 zile libere, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult faţă de anul trecut. Dintre acestea, doar trei pică în weekend. 

×
Subiecte în articol: minivacanţa