x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ochelari de vedere de la primărie

Ochelari de vedere de la primărie

de L. Budin    |    10 Feb 2020   •   11:04
Ochelari de vedere de la primărie
Sursa foto: Nastco/Getty Images/iStockphoto

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), iniţiază un nou proiect, denumit „Clar pentru copii”. Acesta are ca scop ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice la tinerii de până în 17 ani.

 

Proiectul va fi supus dezbaterii Consiliului General luna aceasta, în şedinţă ordinară. Dacă va fi aprobat, municipalitatea va putea deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru preşcolari, şcolari şi adolescenţi, în limita a 500 de lei.

 

O singură pereche

Beneficiarii urmează a fi tinerii care nu au împlinit vârsta majoratului. Sprijinul financiar se va acorda o singura dată şi va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari.

În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mică de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Dacă valoarea depăşeşte plafonul stabilit, se va deconta suma maximă de 500 de lei.

 

Criterii de eligibilitate

Ca să capete ochelari de la primărie, beneficiarii minori care au depăşit vârsta de 14 ani trebuie să aibă domiciliu stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii. În cazul copiilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reședinţă în Municipiul Bucureşti, cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii. Copiii/tinerii mai au nevoie şi de o recomandare medicală de la medicul specialist.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr de 4.000 de beneficiari, din care 2.000 anul acesta şi 2.000 în 2021.

 

Cifră

2.013.300 lei este bugetul multianual al proiectului.

×