x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Organizaţia "Salvaţi Copiii" a dotat cu aparatură medicală două spitale din Timişoara

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a dotat cu aparatură medicală două spitale din Timişoara

11 Mai 2017   •   15:40
Organizaţia "Salvaţi Copiii" a dotat cu aparatură medicală două spitale din Timişoara

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a dotat cu aparatură medicală Secţia de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă şi pe cea a Spitalului de Urgenţă pentru Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara. 

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, transmis joi Agerpres, un monitor transcutanat de gaze sangvine, în valoare de 19.000 de euro, indispensabil unei îngrijiri medicale adecvate a copiilor cu afecţiuni foarte grave, a fost donat Secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Timişoara. 

Totodată, "Salvaţi Copiii" a dotat şi Secţia de neonatologie prematuri a Spitalului de Urgenţă pentru Copii "Louis Ţurcanu" cu o masă radiantă cu modul de resuscitare şi un monitor de funcţii vitale, în valoare totală de 20.000 de euro. 

Monitorul transcutanat de gaze sangvine permite monitorizarea permanentă şi non-invazivă a nivelurilor de oxigen şi de dioxid de carbon din sânge, pentru copiii cu afecţiuni foarte grave. 

"Este pentru al şaselea an în care continuăm programul de reducere a mortalităţii infantile, pentru că situaţia a fost şi rămâne dramatică: în România mor de două ori mai mulţi copii sub un an decât media europeană. Extraordinar, însă, este că acest program are rezultate imediate şi cuantificabile în copii salvaţi", afirmă preşedintele Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, citată în comunicat, ea mulţumind companiei Profi România că s-a alăturat campaniei. 

În ultimii patru ani, Organizaţia "Salvaţi Copiii" România a dotat cu echipamente în valoare de 94.000 de euro - incubatoare, monitoare de funcţii vitale, ventilator de suport respirator şi altele - Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", Spitalul Municipal de Urgenţă şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Dotarea este parte a programului amplu de combatere a mortalităţii infantile pe care "Salvaţi Copiii" îl derulează de şase ani. 

×