x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pachetele de servicii turistice, garantate de stat

Pachetele de servicii turistice, garantate de stat

de Monica Cosac    |    03 Aug 2018   •   08:18
Pachetele de servicii turistice, garantate de stat
Sursa foto: RossHelen/Getty Images/iStockphoto

Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanţă privind garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de 100%, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Soluţiile găsite de guvernanţi împreună cu agenţiile de turism şi cu asiguratorii, astfel încât turiştii „să nu mai fie ţepuiţi de unii şmecheri din agenţii”, după cum spunea recent ministrul Turismului, sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual.

„Transpunem în legislaţia naţională o directivă europeană importantă în acest domeniu - este vorba despre Directiva europeană 2302/2015. (…) Se asigură garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de 100% (...). Odată cu transpunerea în legislaţia naţională a acestei directive înlăturăm riscurile de a fi sancţionaţi de către Comisia Europeană”, a declarat Barbu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, soluţiile adoptate pentru protejarea drepturilor cetăţenilor care contractează pachete turistice sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual. „Ministerul Turismului, împreună cu ANAT, lucrează la un fond mutual. Forma finală va fi stabilită în urma consultărilor extinse cu mediul privat”, a spus Barbu. Acesta a precizat că actul normativ cuprinde şi soluţii de repatriere pentru turiştii români aflaţi în dificultate.

„Pentru că mulţi români aleg să îşi petreacă vacanţele în afara ţării, acest act normativ prevede şi procedura specială de repatriere a turiştilor aflaţi în dificultate. Aşadar, nu vom mai avea cazuri în care românii să fie abandonaţi în diferite colţuri ale lumii”, a spus şi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

 

 

 

×