x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Papa Francisc îşi doreşte să viziteze România

Papa Francisc îşi doreşte să viziteze România

04 Apr 2016   •   20:07
Papa Francisc îşi doreşte să viziteze România
Sursa foto: GIORGIO ONORATI/EPA

Papa Francisc îşi doreşte să efectueze o vizită în România care să ajute la "unitatea tuturor românilor" indiferent de religie, a anunţat nunţiul apostolic (ambasadorul Vaticanului) din ţara noastră, Miguel Maury Buendia.

"În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu papa. Ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor. De aceea sper că această vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca această vizită să aibă loc", a declarat Nunţiul Apostolic.

Invitaţia de a venit în România i-a fost adresată papei în urmă cu aproape un an de preşedintele Klaus Iohannis, în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Vatican. Prima vizită oficială a unui papă într-o într-o ţară cu populaţie majoritar creştin-ortodoxă a fost realizată de Ioan Paul al II-a, care a venit în România, în anul 1999.

×