x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pericol: Adăpost de animale din Galați, lovit de pandemia de coronavirus

Pericol: Adăpost de animale din Galați, lovit de pandemia de coronavirus

21 Mar 2020   •   12:50
Pericol: Adăpost de animale din Galați, lovit de pandemia de coronavirus

Reprezentanții celui mai mare adăpost pentru animale fără stăpân din județul Galați spun că animalele ar putea rămâne fără mâncare, deoarece au mari probleme legate de aprovizionarea cu alimente. De asemenea, aceștia spun că nu găsesc nici materiale de protecție, dezinfectanți sau voluntari.

În mod normal, adăpostul de animale din Galați primește resturi de la mai multe restaurante din Galați. Din cauza epidemiei, acestea s-au închis, astfel încât adăpostul a rămas fără principala sursă de aprovizionare cu hrană. Varianta este să cumpere mâncare uscată de la magazinele specializate, însă prețurile depășesc cu mult bugetul organizației care administrează centrul.

„Pandemia de coronavirus afectează adăpostul de animale «Ajutați-l pe Lăbuș». Suntem îngrijorați pentru cele 800 de animale pe care le avem în grijă. Animalele sunt dependente de noi: au nevoie de hrană în permanență și de îngrijire. Nu le putem lăsa în voia sorții și deja suntem în impas cu aprovizionarea. Furnizorii de alimente încep să intre în regres. Cei de la care primeam resturi de pui, oase, ne-au anunțat că au închis restaurantele. Asta înseamnă că trebuie să hrănim câinii doar cu mâncare uscată, boabe. O tonă de mâncare ne costă 2.500 de lei, ajunge doar patru zile pentru cei 800 de câini. Le dăm o singură dată pe zi, 300 de grame. Pentru a asigura mâncarea pe o lună avem nevoie de peste 4000 de euro”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corina Grigore, administratorul adăpostului.

Probleme sunt și cu voluntarii care până recent participau la activitățile din adăpostul de animale. Tot din cauza epidemiei, aceștia nu mai vin la padocul situat la ieșirea din orașul Galați.

În plus, adăpostului îi lipsesc măștile și mănușile pentru angajați, dar și materialele folosite la curățenie.

„Avem probleme și cu angajații. Sunt foarte puțini, voluntarii nu mai vin deloc din cauza coronavirusului. Pentru angajați avem nevoie de măști, dezinfectant și materiale sanitare. Suntem în impas, dar nu vrem să ne gândim la ce este mai rău. Animalele ne au doar pe noi. Nu putem lăsa 800 de suflete fără hrană, apă și îngrijire", a precizat Corina Grigore.

Reprezentanții adăpostului de animale solicită ajutorul comunității pentru a depăși perioada de criză.

(sursa: Mediafax)

×