x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social PMB a deschis patru cabinete stomatologice unde sunt tratați gratuit copiii cu urgențe

PMB a deschis patru cabinete stomatologice unde sunt tratați gratuit copiii cu urgențe

28 Apr 2020   •   21:10
PMB a deschis patru cabinete stomatologice unde sunt tratați gratuit copiii cu urgențe

Primăria Capitalei a dechis, în Regie, patru cabinete medicale stomatologice, care vor oferi gratuit servicii copiilor care au urgențe stomatologice, acestea urmând să funcționeze în fiecare zi, anunță Municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

„În contextul instituirii stării de urgență și a închiderii cabinetelor stomatologice, majoritatea urgentelor stomatologice se indreptau spre Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială (OMF), aflat în subordinea Primăriei Capitalei, care se confrunta, până acum, cu un număr mare de pacienți, atât adulți cât și copii. Din dorința de a degreva Serviciul de urgență al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și de a veni în întâmpinarea tuturor copiilor care au în această perioadă probleme stomatologice, Primăria Capitalei prin ASSMB, cu sprijinul UPB, a decis ca cele 4 cabinete de specialitate din cadrul universitatii, sa fie destinate copiilor si sa asigure, GRATUIT, in conditii de maxima siguranta, asistenta stomatologica de urgenta pentru copii. Cele 4 cabinete sunt dotate cu unituri dentare moderne, achiziționate în 2019, fiind deservite de o stație de sterilizare cu 4 autoclave. De asemenea, trei echipe, formate din câte un medic și un asistent medical, sunt la datorie în aceste cabinete, iar o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și aparținătorilor. Medicii și asistenții medicali sunt cu toții angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

În ceea ce privește programările la aceste cabinete stomatologice, Firea a explicat că acestea se vor realiza prin intermediul unui call center - 0374 887 887 - astfel încât să se evite timpii de așteptare și aglomerarea. Astfel, cei doi medici stomatologi care răspund la telefoanele din call center stabilesc dacă problema sesizată este o urgență stomatologică și programează pacienții.

În cazul copiilor, urgențele stomatologice constau mai ales în carii complicate, cu durere sau infecție, sau diverse traumatisme dentare.

Cabinetele funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar în weekend între orele 9.00 – 16.00. În același interval orar funcționează și serviciul de call center.

Conform sursei citate, au fost luate toate măsurile de protecție necesare pentru siguranța personalul medical și a pacienților. Medicii și asistentele dispun de echipamente speciale, conform tuturor regulilor, iar cabinetele sunt dezinfectate prin nebulizare și radiații ultraviolete.

 

(sursa: Mediafax)

×