x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social PMB:Pasarela care traversează lacul din Parcul Herăstrău va fi gata în maxim o săptămână

PMB:Pasarela care traversează lacul din Parcul Herăstrău va fi gata în maxim o săptămână

02 Aug 2017   •   21:14
PMB:Pasarela care traversează lacul din Parcul Herăstrău va fi gata în maxim o săptămână

Bucureştenii vor putea traversa în siguranţă lacul Herăstrău, în condiţiile în care pasarela din vecinătatea podului CFR va fi gata peste aproximativ o săptămână, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Lucrările sunt realizate prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale.

"Noua construcţie va avea o lungime de zece metri şi o lăţime de aproximativ patru metri. Deja a fost realizată puntea peste apă, sub forma unui pod metalic cu o înălţime de 80 cm faţă de malurile lacului. Mai sunt de montat semnalizatoarele, precum şi rampele de acces pe pasarelă, astfel încât aceasta va putea fi folosită şi de persoanele cu dizabilităţi, ceea ce până acum nu era posibil. Termenul estimat pentru finalizarea pasarelei pietonale este 11 august", a menţionat sursa citată.

PMB a reamintit că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement a iniţiat demersurile pentru oferirea unei soluţii alternative la traversarea lacului Herăstrău pe podul CFR încă din anul 2015.

"Întrucât în această perioadă nu s-a putut găsi o soluţie legală şi fezabilă de colaborare între Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei privind construirea unei pasarele pietonale ca anexă la podul CFR, a fost aleasă această soluţie, a pontonului provizoriu, al cărui amplasament se încadrează în limitele de proprietate ale municipalităţii. Această problemă a constituit în permanenţă o prioritate pentru administraţia Capitalei şi a fost rezolvată în urma poziţiilor publice asumate de primarul general, Gabriela Firea, şi a diligenţelor depuse de reprezentanţii ALPAB. Prin urmare, tentativa unor politicieni de a-şi aroga merite în deblocarea acestei situaţii sunt total lipsite de orice bază reală. Primăria Capitalei mulţumeşte însă tuturor ONG-urilor care s-au implicat în această chestiune şi a căror presiune permanentă a fost benefică pentru rezolvarea problemei", a mai precizat PMB.

Pe 7 martie, un copil de 16 ani a fost electrocutat pe pasarela care trece peste DN 1, în zona Mioriţa. Incidentul ar fi avut loc în timpul unei plimbări în zona lacului Herăstrău, pe calea de acces din strada Elena Văcărescu. Copilul ar fi dorit să îşi facă nişte fotografii, dar a atins firele care alimentau cu electricitate linia de tren din zonă.

De asemenea, pe 11 iunie, un bărbat şi-a pierdut viaţa, după ce a fost călcat de tren pe podul de cale ferată din parcul Herăstrău. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pasarela lac herastrau