x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Poliție cu bani aduşi de acasă

Poliție cu bani aduşi de acasă

de Mariana Zaharia    |    29 Iun 2018   •   17:08
Poliție cu bani aduşi de acasă

O sesizare a sindicatelor din Poliție a ajuns pe masa ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce agenții și ofițerii au fost puși în situația să își cumpere hârtie sau pixuri din banii lor, să meargă la intervenții fără anvelope de iarnă sau să își repare calculatoarele singuri. Județul Argeș este unul dintre cele trecute pe listă. Pe lângă faptul că lipsesc multe, aici nu sunt nici șefi. Pentru conducerea Inspectoratului nu a fost organizat concurs de un an și jumătate.

În urmă cu câteva ediții ați aflat de la noi situația angajaților ANAF, care își cumpără singuri hârtie și plicuri pentru a putea să își ducă la îndeplinire sarcinile de serviciu. Acum vă spunem că situația este asemănătoare și printre angajații Ministerului de Interne, instituție care a redus la minim cota de consumabile.

100 de lei „donați” la secție

În toată țara, polițiștii cumpără din banii lor pixuri, hârtie, dosare sau orice mai au nevoie la audieri, pentru că cele primite de la Serviciul Logistic nu sunt suficiente. În jur de 100 lei îi costă pe agenții dintr-un birou, pentru a înlocui cu banii proprii lipsa alocațiilor bugetare.

La Poliția Munipiciului Pitești s-au stricat calculatoarele. De reparațiile în sine se ocupă colegii de la Informatică, dar  piesele necesare au fost cumpărate de cei care lucrează acolo. La Poliția orașului Costești, un avocat a reclamat faptul că nu există camere de audiere și s-a folosit de asta pentru a arăta că nu a fost respectată procedura în cazul unui client. Legal, niciun polițist nu ar trebui să facă audieri în birou, așa cum se întâmplă, ci într-o locație amenajată cu acest scop, locație care nu există în cele mai multe sedii de Poliție din țară.

Situația este și mai gravă iarna. Ministerul a dat bani pentru anvelope de iarnă, dar polițiștii spun că nu au ajuns pentru toți, așa că în nordul județului Argeș au mers la intervenții pe zapădă cu anvelope de vară. Cei care au putut, au tras pe dreapta și au folosit mașinile personale - povestesc agenții. O altă problemă este la încălzire. Există o cotă de lemne pentru posturile de Poliție numai că ea este aceeași indiferent că locația este la câmpie sau la munte, așa că este lesne de înțeles că nu le este suficientă celor care muncesc în zone în care temperaturile scad mai mult.

Inspectoratul fără șef

În urmă cu un an și jumătate, chestorul Ionel Ispir s-a retras de la conducerea Inspectoratului de Poliție Argeș pentru că s-a pensionat. Pe plan local se discuta despre lupte grele care s-ar da pentru următorul inspector-șef, lupte care se pare că nu au fost finalizate. Timp de 12 luni, comisarul Bogdan Berechet a fost unul dintre cei mai tineri șefi de Poliție din țară, dar ca împuternicit.Acum, Poliția Argeș are un singur adjunct care a preluat și responsabilitatea de șef.  Gabriel Gherghe este, însă, în concediu de odihnă.„Nu avem șef de Inspectorat și nu există stabilitate. Cum să funcționeze lucrurile în situația asta? “, se întreabă Cecilia Tatia, care speră ca cineva din Ministerul de Interne să îi și răspundă.

Eu am reprezentat Poliția Argeș și am intrat în refuz de hrană pentru a-i ajuta pe colegii mei, dar efortul meu a fost zadarnic. Au fost făcute schimbări, dar nu mari. De exemplu, au mai fost trimise mașini, dar restul e la fel. Sunt dezamagită”

Cecilia Tatia, reprezentantul Sindicatului Polițiștilor Argeș

×
Subiecte în articol: sindicate politie