x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Poliţiştii au făcut recomandări pietonilor cu ocazia Zilei Siguranţei rutiere.

Poliţiştii au făcut recomandări pietonilor cu ocazia Zilei Siguranţei rutiere.

06 Oct 2017   •   12:44
Poliţiştii au făcut recomandări pietonilor cu ocazia Zilei Siguranţei rutiere.

Poliţiştii au făcut recomandări vineri pietonilor să fie responsabili când se află în spaţiul public pentru a evita producerea unor evenimente rutiere neplăcute, cu ocazia marcării Zilei Siguranţei rutiere.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat o acţiune de stradă, iar agenţii de poliţie au stat de vorbă cu oamenii pe tema evitării accidentelor rutiere.

Acţiunea a avut loc în marile oraşe ale ţării, iar în Bucureşti pietonii s-au întâlnit cu oamenii legii în intersecţia Calea Dudeşti - Şoseaua Mihai Bravu.

"Încercăm să le explicăm cetăţenilor să respecte culoarea verde a semaforului, să traverseze prin locurile marcate, să nu mai alerge printre maşini. Din analizele făcute, indisciplina pietonilor este a treia cauză a accidentelor rutiere grave. Este Ziua Siguranţei rutiere şi facem recomandări şi avertismente, nu se dau amenzi. Fiind participant la trafic, pietonul trebuie să se gândească că atunci când iese în spaţiul public este răspunzător pentru viaţa lui, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic", a declarat pentru AGERPRES Ramona Dabija, directorul de comunicare al IGPR.

Ea a precizat că prin atenţia pietonilor pot fi evitate accidente grave. "Dacă un şofer trebuie să evite un pieton neatent şi indisciplinat trebuie să tragă de volan dreapta sau stânga şi este posibil să intre în altă maşină sau vreun stâlp, provocând un accident cu urmări grave", a mai spus Dabija.

Pietonii întâlniţi în trafic de poliţişti au primit pliante cu informaţii despre siguranţa rutieră. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Zilua Siguranţei rutiere