x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Poliţiştii solicită convocarea de urgenţă a CSAT şi fac un avertisment teribil: Infractorii scapă uşor

Poliţiştii solicită convocarea de urgenţă a CSAT şi fac un avertisment teribil: Infractorii scapă uşor

20 Feb 2018   •   14:34
Poliţiştii solicită convocarea de urgenţă a CSAT şi fac un avertisment teribil: Infractorii scapă uşor

Sindicatul Poliţiştilor Europeni "Europol” a sesizat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cu privire la faptul că structurile Poliţiei Române nu asigură programul permanent de lucru al angajaţilor.

Astfel, potrivit Europol, există multe situaţii în care poliţiştii sunt chemaţi la muncă din timpul liber, motiv pentru care cere membrilor CSAT să se întâlnească urgent pentru a analiza şi propune măsuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme.

"Structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române nu asigură caracterul permanent al serviciului poliţienesc prin planificarea pe durata celor 24 de ore a poliţiştilor din cadrul diferitelor specialităţi (...).

În momentul de faţă, la nivelul structurilor subordonate celor două arme, Poliţie şi Poliţie de Frontieră, există sute de situaţii în care programul de lucru al poliţiştilor nu acoperă cele 24 de ore iar serviciul poliţienesc se asigură prin chemări de la domiciliu a poliţiştilor aflaţi în timpul de refacere a capacităţii de muncă”, explică sindicatul Europol într-o adresă transmisă Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Sindicaliştii spun că cetăţenii au de suferit din cauza faptului că poliţiştii sunt chemaţi de acasă la serviciu, pentru că în acest fel nu mai este asigurată calitatea actului poliţienesc.

Timpul de aşteptare de la momentul sesizării la momentul intervenţiei este mai mare, iar autorii infracţiunilor pot scăpa şi eficienţa acţiunilor poliţiştilor este afectată de oboseala acumulată.

De asemenea, sindicatul Europol susţine că Ministerul Afacerilor Interne este obligat să asigure planificarea în serviciu a poliţiştilor pe toată durata celor 24 de ore, zilnic şi solicită CSAT să se întrunească urgent pentru a găsi soluţii la această problemă.

"Vă rugăm să convocaţi în regim de urgenţă Consiliul pentru a analiza şi propune măsuri urgente pentru ca, atât integritatea poliţiştilor să fie protejată, cât şi siguranţa cetăţeanului să fie restabilită în raport cu prevederile legale incidente”, mai spun sindicaliştii.

×
Subiecte în articol: poliţiştii cer convocarea csat