x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Poștașii vor aduce pensiile celor aflați în autoizolare, purtând măști, mănuși și ochelari de protecție

Poștașii vor aduce pensiile celor aflați în autoizolare, purtând măști, mănuși și ochelari de protecție

05 Mar 2020   •   19:06
Poștașii vor aduce pensiile celor aflați în autoizolare, purtând măști, mănuși și ochelari de protecție

Poșta Română a anunțat, joi, că va lua măsuri în contextul coronavirus și anume, în cazul în care trebuie să livreze pensiilor celor aflați în autoizolare, poștașii vor fi dotați cu măști, mănuși și ochelari de protecție.

„Compania Naţională Poşta Română se alătură demersurilor instituţionale de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 şi a dispus măsuri administrative pentru contactul controlat al salariaţilor poştali cu persoanele aflate în carantină sau autoizolare. Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituţiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situaţiile mai sus menţionate”, arată reprezentanții Poștei Române, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Sursa citată mai menționează că Ministerul Sănătății nu a stabilit faptul că ar exista risc de contaminare atâta timp cât poștașii vor purta echipament corespunzător când livrează „prestațiile sociale” persoanelor aflate în autoizolare.

„În acest moment, ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa”, completează sursa menționată.

Reprezentanții Poștei Române au mai spus că, până în prezent, nu a fost afectat niciun beneficiar de pensie și nici nu anticipează să existe vreun astfel de caz.

„Reamintim că suntem în contact permanent cu autorităţile locale abilitate şi cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică şi menţionăm că, până în acest moment, niciun beneficiar de prestaţii sociale nu a fost afectat şi nici nu anticipăm să existe vreun caz în care vreun client să nu işi primească drepturile cuvenite. Aceste măsuri vizează protejarea angajaților noştri, dar şi protejarea populaţiei, limitând astfel răspândirea cu noul tip de coronavirus. Poşta Română îşi reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instutuţiilor publice, cât, mai ales, al cetăţenilor”, a conchis sursa amintită.

Managementul Poștei Române ar fi transmis un document intern prin care a indicat personalului din teren să nu mai transmită materiale persoanelor aflate în carantină, infectate cu noul coronavirus, potrivit informațiilor obținute de MEDIAFAX.

Până la momentul transmiterii acestei știri, reprezentanții grupului strategic de comunicare privind coronavirusul au anunțat că 11.731 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, 35 de oameni sunt în carantină, șase persoane sunt confirmate ca fiind infectate cu noul virus, trei sunt vindecate, iar 651 au avut test cu rezultat negativ.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: poşta romănă postas coronavirus