x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pregătiri pentru BIAS 2019, cel mai mare show aviatic

Pregătiri pentru BIAS 2019, cel mai mare show aviatic

de Monica Cosac    |    20 Aug 2019   •   10:00
Pregătiri pentru BIAS 2019, cel mai mare show aviatic

Acrobaţii aeriene uluitoare şi demonstraţii de elită realizate de aşii aviaţiei civile şi militare vor încânta bucureştenii şi turiştii, la finalul acestei săptămâni, când va avea loc cea de-a 11-a ediţie a Bucharest Internaţional Air Show (BIAS).

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) va continua şi în acest an o tradiţie agreată şi aşteptată nu doar de lumea aviaţiei, ci şi de publicul pasionat de acest domeniu prin organizarea Bucharest International Air Show& General Aviation Exhibition (BIAS 2019) pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu şi Romaero, evenimentul urmând a se derula în data 24 august 2019 (23 august va fi zi de antrenamente, iar 25 august este dată de rezervă a show-ului aerian)”, au anunţat organizatorii acestui prestigios eveniment care a pus Bucureştiul pe harta marilor manifestări aeronautice internaţionale.

Bucureștenii și turiștii se vor bucura de nu mai puţin de 12 ore de show aerian, la care participă Forțele Aeriene Române, NATO și Forțele Aeriene aliate. Componenta civilă a show-ului aerian va fi reprezentată de către piloți, parașutiști, planoriști de la Aeroclubul României, Școala Superioară de Aviație Civilă, Jurgis Kairys etc. Evenimentul cuprinde și o expoziție de aviație generală și o zonă de static display, unde vor fi expuse diferite tipuri de aeronave, de la cele istorice, la cele mai noi și sofisticate aeronave. BIAS 2019 se va încheia cu un concert și cu un foc de artifici.

Primii invitaţi, „Baltic Bees” din Letonia, „niște albinuțe drăguțe, care nu înțeapă, dar fac un spectacol de excepție”, după cum sunt descrise cele şase aeronave pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, au ajuns, ieri, la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: BIAS 2019