x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Preşcolarii, elevii şi studenţii vor intra de vineri într-o minivacanţă

Preşcolarii, elevii şi studenţii vor intra de vineri într-o minivacanţă

19 Ian 2017   •   12:38
Preşcolarii, elevii şi studenţii vor intra de vineri într-o minivacanţă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Elevii, preşcolarii şi studenţii vor intra de vineri, după terminarea orelor, într-o minivacanţă de patru zile, urmând a se întoarce la cursuri miercuri 25 ianuarie. 

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca ziua de 23 ianuarie să fie liberă pentru salariaţii din sectorul public, urmând ca aceasta să fie recuperată pe 28 ianuarie. 

Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern. Potrivit unui comunicat al Guvernului, ziua de 23 ianuarie va face legătura între weekend-ul 21 - 22 ianuarie şi ziua liberă de 24 ianuarie, când este sărbătorită Unirea Principatelor Române. 

Studenţii unor instituţii de învăţământ superior nu vor merge în aceste zile la cursuri, printre universităţile care au anunţat acest lucru numărându-se Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară. 

Conducerea ASE a precizat că în data de 23 ianuarie activitatea didactică se va derula conform programării stabilite, iar examene se vor desfăşura conform programării comunicate studenţilor. 

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Liviu Pop, a declarat joi pentru AGERPRES că modalitatea în care se vor recupera orele în învăţământul preuniversitar este decisă de părinţi, corpul profesoral al unităţii de învăţământ şi administraţia locală. 

"În conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ recuperarea orelor este atributul fiecărei unităţi şcolare în parte. Astfel, ei pot să facă programe de recuperare atât a materiilor, cât şi a orelor pierdute. Forma în care se va face recuperarea o va decide fiecare şcoală. Poate decide că în timpul unei ore 45 de minute şi mai fac 5 minute recuperarea, pot scurta pauza şi să prelungească programul de recuperare. Pot să decidă că fac orele de 55 de minute şi pauza de cinci minute. Pot spune că în fiecare zi se recuperează o oră şi într-o săptămână se recuperează o zi, adică se mai pune o oră suplimentară. Sunt foarte multe variante în care se pot recupera orele. Poate să aducă într-o zi specială la şcoală. Nu există regulă de la nivelul ministerului. Ei decid pe plan local cum fac recuperarea", a explicat Liviu Pop. 

Viitoarea vacanţă, cea intersemestrială, va fi în intervalul 4-12 februarie 2017, vacanţa de primăvară - între 19 şi 30 aprilie 2017 - şi vacanţa de vară - între 17 iunie şi 10 septembrie 2017. 

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a - pe 9 iunie 2017. 

De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.

×