x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria Capitalei, pregătită de iarnă

Primăria Capitalei, pregătită de iarnă

de Monica Cosac    |    28 Noi 2017   •   12:50
Primăria Capitalei, pregătită de iarnă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) este pregătită să efectueze o deszăpezire eficientă în Capitală, urmând să se acţioneze cu 1.000 de utilaje, a anunţat, ieri, primarul general Gabriela Firea. În această iarnă, Primăria Capitalei are la dispoziţie şi 20 de maşini pentru topit zăpada, precum şi utilaje de mici dimensiuni, pentru curăţarea trotuarelor şi străduţelor secundare.

 „Anul acesta suntem şi mai bine pregătiţi decât anul trecut, avem 1.000 de utilaje la nivelul Primăriei Capitalei şi al celor şase primării de sector prin operatorii de salubritate care au contracte cu primăriile de sector - dintre care 623 la sectoare, restul la instituţiile subordonate - 3.200 de persoane, ca şi forţă umană, 14.500 tone în stoc de material antiderapant”, a precizat Firea, la comandamentul de iarnă. Edilul Capitalei a adăugat că, anul acesta, o noutate o constituie achiziţionarea a 20 de maşini pentru topit zăpada, precum şi 200 de freze, utilaje de mai mici dimensiuni, care vor acţiona atât pe trotuare, cât şi pe străduţele secundare.

Totodată, că s-au luat măsuri ca persoanele fără adăpost să nu rămână sub cerul liber. „Avem centre sociale bine dotate, în care pot să găsească haine uscate, mâncare caldă, medicamente şi, cel mai important, acoperiş deasupra capului, îngrijire medicală şi companie”, spune Firea.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, s-a arătat nemulţumit de activitatea societăţii care asigură salubrizarea şi a anunţat că a „schimbat directori de direcţie, şefi de serviciu şi tot serviciul care se ocupă de chestiunea asta”.

 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei