x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria promite poduri sigure, piste pentru biciclete şi parcări

Primăria promite poduri sigure, piste pentru biciclete şi parcări

de Theodora Şutiu    |    01 Feb 2019   •   10:11
Primăria promite poduri sigure, piste pentru biciclete şi parcări

Primăria Capitalei a anunţat, în şedinţa Consiliului Local (CGMB ) de ieri, că va demara lucrările de reparare şi consolidare a mai multor poduri peste râul Dâmboviţa. Este vorba de podurile Ciurel, Eroilor, Operei, Timpuri Noi. În acelaşi timp, CGMB îşi propune transformarea centrului Bucureştiului prin construirea mai multor parcări subterane şi piste pentru biciclete.

Pe lângă cele patru poduri, CGMB a propus şi consolidarea Pasajului Fundeni. Investiţiile ar urma să fie următoarele: pentru Podul Ciurel, suma necesară este de 3,8 milioane lei, pentru podul de la Eroilor - 5,3 milioane lei, pentru cel de la Operă - 13,6 milioane lei, iar în cazul Podului Timpuri Noi se vor cheltui 4,9 milioane lei. Totodată, pe reparaţiile Pasajului Fundeni autorităţile locale ar urma să cheltuie suma de 2,6 milioane lei.

Transformarea centrului

Consiliul General al Municipiului București a prezentat, ieri, şi Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, care propune transformarea centrului Bucureștiului și construirea mai multor parcări subterane la Piața Constituției, Piața Lahovari, Piața Cantacuzino, dar și o rețea de piste pentru biciclete. Declararea acestor proiecte de utilitate publică - în valoare de peste 200 de milioane de euro - permite exproprieri acolo unde este cazul, dar și intervenții pe spațiul verde.

În ceea ce priveşte centrul Capitalei, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană propune reamenajarea Bulevardului Unirii, zona cu Fântâni și Piața Constituției, reamenajarea Pieței Lahovari și a Pieței Cantacuzino, reamenajarea spațiului verde de la Sala Palatului, reamenajarea Parcului Izvor și conectarea cu strada Lipscani printr-un pod peste Dâmbovița, reamenajarea zonei Piața de Flori, reconstruirea Podului Calicilor, amenajarea unui traseu pietonal și pentru bicicliști în centrul orașului și reabilitarea mai multor clădiri istorice.

Pistele pentru bicicletă

Primăria promite să transforme Bucureştiul într-o oraş ecologic prin construirea unui traseu pietonal și de bicicliști cu infrastructura aferentă între Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei, unui traseu pietonal și de bicicliști cu infrastructura aferentă la Piața George Cantacuzino şi traseu pietonal și de bicicliști cu infrastructura aferentă la Piața Alexandru Lahovari.

Patriarhul Daniel, cetăţean de onoare

Preafericitul Patriarh Daniel a fost numit cetăţean de onoare al Capitalei. Decizia s-a luat în şedinţa CGMB, iar proiectul a fost iniţiat de Gabriela Firea: „Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un Centru de Conferinţe, toate în incinta Catedralei noi”, se arată în hotărâre.

Amenajarea Pieţei Constituţiei constă în realizarea unei parcări subterane pe trei niveluri (968 de locuri auto, 36 locuri moto, spaţii tehnice aferente şi spaţii funcţionale pentru utilizatori); amenajarea supraterană a spaţiului public.

 

×