x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primarul Timişoarei, indignat că s-a stins făclia eternă

Primarul Timişoarei, indignat că s-a stins făclia eternă

de L. Budin    |    04 Sep 2019   •   09:21
Primarul Timişoarei, indignat că s-a stins făclia eternă

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, ieri, că este inadmisibil că a fost stinsă, pentru câteva ore, făclia care arde necontenit în Cimitirul Eroilor, pentru că factura în valoare de 5.600 de lei nu fusese plătită E.ON Gaz.

În urmă cu o zi, presa locală semnalase faptul că flacăra eternă din Cimitirul Eroilor fusese stinsă.

„Sunt extrem de indignat, la maximum, am insistat şi aseară, când am aflat, să se reaprindă făclia. (...)”, a declarat primarul Robu într-o conferinţă de presă. „Era o sumă insignifiantă de plătit, sub şase mii de lei (...). Banii au fost plătiţi luni dimineaţa, numai că nu s-a putut da drumul la gaz până astăzi (...), pentru că s-a constatat că nu s-a făcut revizie de doi ani la instalaţia de gaz (...). S-a plătit imediat şi s-a dat drumul”, a adăugat primarul Robu.

Pentru a-şi justifica decizia, reprezentanţii E.ON au invocat şi faptul că nu se mai făcuse revizie la reţeaua de gaz de doi ani, revizie care ar fi costat 250 de lei. Primarul Robu a spus că va cere lămuriri şi că va lua măsuri dacă vinovaţi sunt angajaţi din administraţia pe care o conduce.

Municipalitatea timişoreană este într-un litigiu cu administratorul cimitirului. Din această cauză, se pare, multe din mormintele eroilor au fost lăsate în paragină şi sunt acum năpădite de buruieni.

"Nu exclud să fie şi un joc, pentru că mi se pare aberant să tai gazul pentru o factură de 5,6 mii de lei. Inevitabil, gestul mi se asociază imaginii personale"

Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara

×
Subiecte în articol: Nicolae Robu