x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primul centru drive-in de testare COVID-19 RT-PCR din România se deschide în București

Primul centru drive-in de testare COVID-19 RT-PCR din România se deschide în București

20 Mai 2020   •   17:40
Primul centru drive-in de testare COVID-19 RT-PCR din România se deschide în București

Primul centru drive-in din România pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR se deschide joi, 21 mai 2020, la ora 12.00. Centru care va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din București.

Centrul deservește orice persoană care dorește un astfel de test, rezultatele fiind comunicate în maximum 24 de ore.

Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel si Abu Dhabi. Astfel, persoanele testate vor patrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia.

 

Procedura de recoltare: 2 ”Pit Stop”-uri

Procedura este simplă: vor exista 2 culoare. La prima stație se face o informare asupra politicii de GDPR și se semnează acordul, apoi se face poză a Cărții de Identitate, se notează adresa de e-mail a persoanei testate și numărul de telefon. Mașina intră pe al doilea culoar iar la cel de-al doilea ”Pit Stop” pacienților li se va recolta din gât proba spre analiză. În maximum 24 de ore din momentul recoltării, persoanele testate vor primi pe e-mail un Buletin de Analize cu semnatura și ștampila personalului medical de Laborator. Cadrele medicale aflate în centrul drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR au echipamentul de protecție conform prevederilor medicale în vigoare.

În comparație cu recoltarea în spațiu închis, respectiv în cadrul unei instituții medicale, această procedură reduce semnificativ riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul. "Recomandăm ca în autovehicul să nu se afle alte persoane în afară de cele care locuiesc împreună," a precizat Dr. Mihail Pautov, Director Dezvoltare Medicală OK Medical.

 

Fără programare prealabilă

Testarea se poate face fără programare prealabilă, prețul acesteia fiind de 390 lei. Mihail Lala, Director General OK Medical: "Punctul de recoltare de la Băneasa Shopping City face parte din programul Relansare Responsabilă, www.relansareresponsabila.ro, inițiat de OK Medical. Din iunie, vom deschide centre similare și în alte orașe mari din țară, precum Constanța, Galați sau Craiova."

×