x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primul român cu coronavirus, vindecat şi externat

Primul român cu coronavirus, vindecat şi externat

de Monica Cosac    |    02 Mar 2020   •   10:30
Primul român cu coronavirus, vindecat şi externat

Doar doi dintre cei trei pacienţi depistaţi pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României mai sunt purtători ai virusului, starea lor fiind staționară, a anunţat, ieri, Grupul de Comunicare Strategică. Tânărul din județul Gorj, prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus şi internată la Institutul „Matei Balş” din Capitală, a fost declarat vindecat după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.

Bărbatul urmează să fie externat, cel mai probabil în cursul zilei de azi, însă, deocamdată, nu se poate întoarce acasă, deoarece membrii familiei sale sunt în izolare, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat. „Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm, că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile”, a spus Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, de asemenea, că persoanele care nu vor să intre în autoizolare la domiciliu cu întreaga familie pot cere la Direcțiile de Sănătate Publică să fie cazate într-un centru de carantină, însă „această opțiune este posibilă numai în cazul în care persoana nu a avut anterior contact cu familia”.

Potrivit datelor Ministerul Sănătății, ieri, la ora 16.00, la nivel național erau 52 de persoane aflate în carantină, în timp ce numărul celor aflate în izolare la domiciliu era 8.085. 

 

La nivel mondial, noul coronavirus a provocat moartea a 2.990 de persoane, în 64 de țări și teritorii, iar numărul cazurilor de infectare a ajuns la 87.565, potrivit unui raport oficial citat de AFP. 

×