x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Probleme în Orășelul Copiilor. Mai multe instalații au fost oprite pentru că puneau în pericol siguranța copiilor

Probleme în Orășelul Copiilor. Mai multe instalații au fost oprite pentru că puneau în pericol siguranța copiilor

13 Iul 2016   •   19:44
Probleme în Orășelul Copiilor. Mai multe instalații au fost oprite pentru că puneau în pericol siguranța copiilor

Funcționarea echipamentelor și aparatelor de joacă din Parcul Orășelul Copiilor a fost sistată temporar, deoarece în urma verificărilor au reieșit deficiențe, a anunţat Primăria Sectorului 4, scrie b365.ro.

Decizia a fost luată de către edilul Daniel Băluță, cel care a dispus și efectuarea de către Direcția de Poliție Locală Sector 4 și de către Corpul de control al primarului a unor verificări în cazul agenților economici care dețin aparate de joacă în acest parc.

"Verificările au relevat o serie de deficiențe incompatibile cu funcționarea în condiții de securitate și siguranță a respectivelor instalații de agrement, în măsura în care nu erau respectate cerințe esențiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare și existența unui document care să permită amplasarea în legalitate a acestora pe domeniul public. Astfel, în unele cazuri era impetuos necesară eliberarea unui certificat de urbanism, în altele fiind vorba chiar de autorizație de construire", precizează primăria sectorului 4.

În cazul unora dintre respectivele societăți comerciale s-a constatat branșarea neautorizată și, implicit, necontorizată la instalațiile de apă, canal și energie electrică, instalațiile improvizate punând în pericol siguranța copiilor care se jucau în parc.

×
Subiecte în articol: oraselul copiilor copii