x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Profesor bolnav, ținut în viață din pensia de 400 de lei a mamei

Profesor bolnav, ținut în viață din pensia de 400 de lei a mamei

de Cristinel C. Popa    |    01 Mar 2017   •   10:10
Profesor bolnav, ținut în viață din pensia de 400 de lei a mamei

Acum câteva luni muncea, râdea și avea grijă de elevii săi. Era un profesor valoros, îndrăgit de școlarii de la Liceul de Mecatronică și Automatizări din Iași. Ore întregi le împărtășea din chimia și alchimia vieții și a manualului de specialitate. Distila bunele și relele, până ce o picătură venită din senin a schimbat radical viața sa. A slăbit foarte mult și, după ce și-a făcut analizele, a constatat că suferă de o boală gravă. Doctorii au încercat să o calmeze, însă a aflat ce era de aflat - nu poate continua viața decât după ce va face o intervenție chirurgicală dificilă în străinătate: transplant de plămâni.

 

Carmen Lăcrămioara Oghinciuc se luptă se supraviețuiască la 50 de ani, după ce a primit diagnosticul de fibroză pulmonară avansată. Cauza? Necunoscută. Cu starea agravată de un tratament primit cu întârziere, acum e țintuită în pat. Abia mai comunică, conectată la aparatul de respirație artificială din secția de paliație a unui spital ieșean.

 

Bani pentru conectarea la aparate

Singurul sprijin constant vine de la mama sa, care o ajută dintr-o pensie de 400 de lei. Din toată sărăcia ei, îi trimite regulat să-și plătească spitalizarea și implicit „conectarea” la aparate și viață.

O surpriză plăcută a venit din partea colegilor săi de școală, în special din partea elevilor. „Toți copiii de clasa a X-a, împreună cu cei de a XI-a au venit la spital și m-au colindat. Am trăit un sentiment de solidaritate nesperat. M-au impresionat și m-au surprins extraordinar. Cu căciulițe roșii pe cap, au adus cu ei și o sumă de bani, strânși cine știe cum de ei, să-mi mai plătesc din cheltuielile de spitalizare”, povestește profesoara ieșeancă.

 

„Până anul trecut am fost profesor, dar în toamnă…”

„Părinții, din puținul lor, pensia de CAP și fratele, ei au rămas acum singurul meu ajutor. Dar au venit în ajutorul meu și vecinii și preotul paroh, însă pentru plata spitalizării, dar mai ales, a intervenției chirugicale în străinătate, am nevoie de mult ajutor, chiar și puțin, de la oricine”, spune Carmen Oghinciuc.

Iată apelul ei disperat: „După mai multe investigații medicale s-a ajuns la concluzia că singura mea șansă la  viață, fără a avea nevoie de aparatul de oxigen 24 de ore din 24, este un transplant pulmonar care se va realiza la Viena. Am încercat să mai respir și fără aparat, dar într-un interval de timp foarte scurt, saturația a scăzut, ceea ce denotă că sunt dependentă de aparat. Până anul trecut am fost profesor, dar în toamnă a trebuit să mă pensionez pe caz de boală. Venitul meu este foarte mic și nu pot suporta costul acestei operații. De aceea fac apel la dumneavoastră, oameni cu suflet mare, să mă ajutați să trăiesc normal. Eu vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate”.

 

Persoanele care doresc să o ajute pe doamna profesor sunt rugați să depună orice sumă de bani în următoarele conturi: Oghinciuc Lăcrămioara Carmen - RO17BRDE240SV77022472400. Iar pentru euro: Oghinciuc Cristinel - RO71BTRLEURCRT00J2538801. Telefon: 0740930924 (Cristinel Oghinciuc).

×